Een negatieve werksfeer

 

Iedereen die weleens in een negatieve werksfeer is beland kan beamen hoe destructief dat is.

In het boek Geven en nemen van Adam Grant wordt beschreven wat het tegenovergestelde kan bewerkstelligen.

Het beschrijft onder meer onderzoek dat is gedaan in het Israelische leger waarbij de onderzoekers van te voren konden aangeven wie de opleiding goed zou doen. En in het onderwijs waarbij van te voren wordt aangegeven welke leerlingen de meeste ontwikkeling zouden doormaken.

Hoe gingen ze daarbij te werk?

Ze hadden weliswaar de beschikking over alle mogelijk beoordelingen, maar dat was niet waar ze zich op baseerden. Wat er werkelijkheid gebeurde was dat de onderzoekers de leerlingen in beide onderzoeken willekeurig indeelden. De docenten werd vervolgens verteld welke leerlingen in de hoogste categoriën scoorden. (Hoewel dit in werkelijheid dus willekeurig was.)

Bij de latere testen doen de leerlingen die in hoogste categorie zijn ingedeeld het ook daadwerkelijk beter. Het onderzoek is meerdere keren herhaald en telkens blijkt het effect. Het effect van de selffulfilling prophecy - de zelfvervullende voorspelling.

Geven en nemen

Het boek van Adam Grant gaat over geven en nemen (en uitruilen). Het onderbouwt daarna de stelling dat gevers dat van nature al weten. Motivatie en arbeidsethos zijn betere indicatoren dan talent.

Het haalt een studie aan onder musici, wetenschappers en sporters van wereldklasse. Steeds blijkt dat de eerste kennismaking van de toppers niet met supercoaches en docenten was, maar met 'gewone' docenten die warm, steunend en liefdevol waren.

Dat fungeerde als een katalysator voor de intensieve oefening die nodig is om vaardigheid op te bouwen.

Uiteraard is aanleg ook belangrijk, maar als je eenmaal een pool hebt van kandidaten die meer dan het noodzakelijke potentieel bezitten, is onverzettelijkheid een belangrijke factor die voorspelt hoe sterk ze hun potentieel verwenzenlijken. Dat is de reden waarom gevers zich concentreren op onverzettelijke mensen: bij hen boeken gevers het grootste rendement op hun investering en hebben ze de meest betekenisvolle en blijvende invloed.

bron: Het boek Geven en nemen door Adam Grant.

Categorie: 

Reactie toevoegen