Online Cursus Boekhouden voor ondernemers met GnuCash

 

GnuCash is een open source boekhoudprogramma.

Een alternatief voor betaalde (online) boekhoudpakketten. Geen geld besteden aan een boekhoudprogramma kan een geweldige investering zijn.

Dit is een (gedeeltelijke) gratis online cursus voor zelfstandige ondernemers in de dienstverlening om zelf de boekhouding zo efficiënt mogelijk te doen met GnuCash.

Administratie kun je leren.

Voorzover ik weet de enige handleiding gericht op de Nederlandse situatie.

GnuCash is een gebruiksvriendelijk, degelijk, flexibel, open source boekhoudpakket dat je als software downloadt naar je eigen computer.

Waarom het boekhoudprogramma GnuCash?

In deze video zie je een kort overzicht van GnuCash voor ondernemers in 1:33 min.

f80Quh37Blc

GnuCash is een compleet programma en in veel gevallen een ideaal programma voor ZZP ondernemers om volledig zelf de boekhouding te doen.

Voor zelfstandige ondernemers in de zakelijke dienstverlening

Zelfstandige dienstverleners als interim-managers, websitebouwers, zelfstandige IT-ers, trainers, adviseurs, architecten, advocaten, vormgevers, tekstschrijvers en andere professionals.

Probeer uit of GnuCash voor jouw onderneming geschikt is.

Door GnuCash te gebruiken bereik je in de boekhouding van (kleine) eenmanszaken vaak een:

  • Betere kwaliteit
  • Lagere prijs
  • Groter gemak

Koop geen boekhoudprogramma voordat je GnuCash hebt geprobeerd. Of stap over naar GnuCash vanuit een betaald boekhoudpakket. Voor zelfstandige ondernemers in de zakelijke dienstverlening (ZZP, freelance, etc) laat deze (korte) cursus zien hoe je GnuCash voor de boekhouding gebruikt.

Ben je veel tijd of kosten kwijt aan boekhouden? Blijven er vragen bestaan over de boekhouding van je onderneming?

Wil je zelf de boekhouding doen van je onderneming, maar weet je niet precies hoe?

De handleiding laat zien hoe het werkt. Op de meest praktische en efficiënte manier. Boekhouden kun je nu zelf, inclusief de belastingaangifte BTW en IB (Inkomstenbelasting). Je hebt alleen een goede basis nodig.

Met de handleiding krijg je inzicht in de financiën van je onderneming. Die vaak complexer en lastiger lijkt dan het in de basis is. En leer je hoe je op een goede, eenvoudige manier, de volledige financiële administratie gemakkelijk bijhoudt.

Met deze handleiding krijg je daarmee:

  • Snel antwoorden op je vragen, inclusief de meest voorkomende fiscale aftrekposten en hoe je die toepast in de boekhouding
  • In korte tijd inzicht in het geheel
  • En houd je eenvoudig de boekhouding bij en doe je in korte tijd de vereiste belastingaangiften BTW en Inkomstenbelasting.

Kom je vragen tegen waarop je geen antwoord vindt, laat het weten in de reacties bij de online cursus of stuur me een mail via het contactformulier.

Bevalt het programma, koop dan de volledige handleiding GnuCash. Zie de pagina Boekhouden voor zelfstandige ondernemer met GnuCash voor meer informatie en prijzen.

Recensie: via deze link ga je naar een Engelstalige recensie op de website van linuxinsider uit 2014 over GnuCash versie 2.6.

Reactie toevoegen